Kiitollisia ajatuksia

Facebookista putkahti muistoista esiin päivitys vuodelta 2017, eli ajalta ennenkuin aloitin opiskelut Terveysopisto Saluksessa. Kun tämä korona-kevät on ollut niin hektistä aikaa etten ole malttanut päivittää blogia säännölliseen tahtiin, niin olkoon nämä muutaman vuoden takaiset ajatukset omasta terveydestä kertomassa minun tarinaani siitä, miksi ajauduin opiskelemaan ravintoneuvontaa ja -terapiaa.

Pari kiitollista ajatusta 💖

Olen joka päivä kiitollinen siitä kivuttomasta elämästä jota nykyään saan pääsääntöisesti elää. Pari päivää sitten vaivannut selkärankakipu muistutti taas varsin huolellisesti siitä millaista kivun kanssa eläminen on. Ja vaikka/koska sain taas kivut kuriin pelkästään fitskuja juomalla*, muistin vahvasti sen ajan jolloin arkeni koostui taistelusta vatsakipujen, päänsärkyjen ja selkäkipujen kanssa.

Kun olen itse elänyt jonkinlaisen ”lääkeriippuvuuden” (otin siis vain lääkkeet jotka lääkäri oli määrännyt enkä kokenut sitä riippuvuudeksi vaikka päivittäin meni buranaa, litalginia, somacia sekä serotoniliä ja keskimäärin joka toinen kk joku antibioottikuuri), keväisin ja kesäisin näiden lisäksi antihistamiinit ja silti kaikista näistä lääkkeistä huolimatta vietin vähintään yhden päivän kuukaudessa huutaen suoraa huutoa vatsakouristusten tai migreenikohtauksen takia.. Oli enemmän sääntö kuin poikkeus että olin kuukaudessa vähintään pari päivää sairaslomalla kun migreenikohtaus oli sellainen etten voinut ajaa autoa tai yksinkertaisesti nähnyt mitään näyttöpäätteestä, joten työnteosta ei tullut mitään vaikka kivun olisikin turruttanut särkylääkkeillä. Tunnollisena työntekijänä pyrin toki sinnittelemään työpäivät parhaani mukaan, joten usein sain kohtaukset sitten viikonlopulla, silloin kun oli paremmin aikaa sairastaa, mutta aina ei se silti onnistunut..

Muistan ne lukemattomat yöt jotka vietin kylmä kääre vatsani päällä, sisusteni tuntuessa palavan lääkkeistä huolimatta. Kun yritin edes maata hiljaa, valittamatta, että toinen saisi nukuttua rauhassa. Ja monet yöt siirryinkin sohvalle ”nukkumaan” kun kivun takia ei voinut maata äänettömänä paikallaan..

Lääkärit eivät löytäneet alkuun moneen vuoteen mitään vikaa. Kehoittivat vain välttämään ruoka-aineita jotka aiheuttivat kohtauksia. Punaviini, kahvi, pähkinät, rasvaiset ruuat, sipuli, paprika, kaalit, chili ja muut vahvat mausteet kaikki nämä olivat ehdottomasti nou nou. Jos ruoka-aine ei aiheuttanut vatsaoireita, laukaisi se migreenin. Lopulta, letkun nieleskelyn jälkeen löytyi vatsakatarri ja syyksi oletettu helikobakteeri jonka häädöksi sain sitten vahvat antibiootit jotka laukaisivat antabusreaktion jopa ruisleivän syönnistä..

Koko tämän ajan lääkärit ja ympäristö kertoivat minun olevan terve nuori nainen. Että nämä oireilut olivat ”normaalia” ja johtuivat vain siitä että koska olin perinyt huonot geenit. Valitettavasti näiden geenien kanssa joutuisin syömään lääkkeitä pitääkseni oireet kurissa. Kukaan ei kertonut ruokavalion vaikutuksesta (paitsi lääkäri joka kehoitti välttämään niitä jotka laukaisevat oireet). Kukaan ei kertonut että elo voisi olla kivutonta tai että kipu ei kuulu normaaliin arkeen. Kaikillahan on joskus pää tai maha kipeä. Kaikillahan oireilee satunnaisesti polvet tai muut nivelet. Kaikkihan on keväisin siitepölystä tukossa…

Reilu 10 vuotta sitten alkoi muutos. Kyllästyin kipuihin, kyllästyin siihen pahaan oloon. Jätin ensin einesruuat pois ruokavaliosta. Tutustuin Fitskuihin ja jätin sitten vähitellen lääkkeetkin pois yksi kerrallaan. Paneuduin enemmän kehon toimintamekanismeihin ja ihmiseen kokonaisuutena. Löysin elämääni menttorit jotka ohjasi enemmän funktionaalisen hoitotavan suuntaan, perehdytti sekä osteopatian, homeopatian, ravintoaineiden ja tietoisuuduuden merkityksestä terveydelle. Keskityin enemmän terveyden kuin sairauden hoitoon.

Olen kiitollinen niistä oppitunneista jota elämä on eteeni antanut. Jos en olisi elänyt kivun kanssa, en ymmärtäisi ja arvostaisi terveyden merkitystä. Asian kääntöpuolena on toki se että tyrkytän terveen elämän mahdollisuutta kaikille vähänkin vaikutuspiirissäni oleville ihmisille. Moni joka ”nauttii” uhriudestaan kokee terveyden hehkutukseni ärsyttävänä. Kun olen elänyt kivun kanssa, tiedän että myös kivuton elämä on mahdollista.

Olen kiitollinen näistä ihmisistä jotka elämä on matkalleni tuonut. Ihanista kolleegoista joiden kanssa saan tehdä töitä ja jakaa samat visiot. Menttoreista jotka ovat näyttäneet oikean suunnan ja asiakkaista jotka haastavina tapauksina opettavat minulle kaikkein eniten.

Olen kiitollinen niistä tapauksista jossa saan kuulla voineeni välillisesti tuoda avun ihmiselle. Parantaen hänen vointiaan, antaen mahdollisuuden terveenpään elämään, hankkiutua lääkkeistä eroon tai jopa löytää ratkaisu kehon oireiluun johon lääkkeitä ei ole löytynyt.

Kun katson ajassa taaksepäin reilut kolmisenkymmentä vuotta, tiedostan saavani nyt tehdä työkseni juuri sitä mitä silloin haaveilin kun vietin koulupäivien ja läksyjen lukemisen ulkopuolella aikani metsässä, leikkien mielikuvitusystävieni kanssa. Noissa leikeissä olin shamaaninainen, parantaja joka tunsi luonnon ihmeet ja keräsi lääkelaukkuunsa yrtit ja pajunkuoret. Parantaja joka kykeni tarjoamaan jokaiseen vaivaan tarvittavat lääkejuomat.. Lapsena jo keräsin tietoa siitä millä tyrehdytetään verenvuoto luontaisesti tai mikä auttoi yskään ja mikä särkyyn. Olen kaikki nämä vuodet siis kulkenut tuota samaa polkua, tietämättäni.

Olen kiitollinen, että saan elää lapsuuden unelmaani todeksi. 💖

(*lisähuomautus omalla kohdallani mainittua kipuilua helpottaa kun elimistön verenkierto ja hapen kuljetus tehostuu. Tämä vaikutus tulee b-vitamiineista, varsinkin niasiinista sen ”avatessa” verisuonia niin että mikroverenkierto paranee.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.