Palvelut

Hyvinvoinnin Alkemia tarjoaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä palveluita. 

Voin olla avuksi mm seuraavien asioiden kanssa:

Ruokavalio

Syötkö monipuolisesti? Saatko riittävästi ravinteita? 

Uni

Nukutko tarpeeksi? Onko unesi riittävän palauttavaa?

Liikkuvuus

Onko tasapainosi ja liikkuvuutesi hyvät?

Suoliston toiminta

Ummettaako tai kärsitkö ruuansulatusongelmista?

Hormonitasapaino

 Onko elämä stressaavaa? Tai lähestyvätkö vaihdevuodet

Painonhallinta

Onko sinulla haasteita painon hallinnan kanssa?
Funktionaalisen puolen ravintoterapia keskittyy suoliston toiminnallisiin häiriöihin ja näiden häiriöiden ennaltaehkäisyyn sekä suoliston tasapainon palauttamiseen. Suolistolla on merkittävä rooli kokonaishyvinvoinnissa ja suoliston toimintahäiriöistä johtuvat oireilut voivat ilmetä mm päänsärkynä, nivel ja lihaskipuina ja erilaisina muina elimistön oireiluina, mm kohonneen verensokerin tai verenpaineen muodossa.


Ravintoterapiaa voidaan käyttää myös erilaisten sairauksien lääkkeellisen hoidon tukihoitona. Tällöin hoito-ohjelma rakennetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.


Erityisosaamiseni:

Hormonaaliset epätasapainotilat, kuten vaihdevuosioireilut

Epigenetiikka - ravitsemuksellisesti geeneihin vaikuttaminen

Stressiperäiset suolisto-oireilut

Varaa aika maksuttomaan kartoituspuheluun
Käytän asiakastyössä monipuolisesti erilaisia ravintolisiä ja lisäravinteita. Terapeuttisessa työssä asiakkaalle räätälöidään yksilöllinen suositus ravintolisistä jotka nopeuttavat elimistön pääsyä tasapainoon.


Perusterveelle joka haluaa parantaa suorituskykyään suosittelen tutustumaan FitLinen tuotevalikoimaan. Olen käyttänyt näitä tuotteita hyvällä menestyksellä oman suolisto-ongelmani tasapainottamiseen ja päivittäisen energiatason ylläpitämiseen vuodesta 2005 lähtien ja asiakastyössä vuodesta 2013 lähtien. 


Tutustu tuotteisiin alla olevan linkin kautta, ja jos haluat apuani sopivan tuotteen tai tuotepaketin valintaan, ota yhteys sähköpostilla tai viestillä niin autan mielelläni.

Lue lisää ja tilaa FitLine ravintolisäsi tästä
Valikoimaani kuuluvat lukuisat erilaiset funktionaalisen lääketieteen testit.

Esimerkiksi erilaiset verikokeista selvitettävät yliherkkyystestit, suoliston hyvinvoinnista kertovat uloste- ja mikrobitestit, hormonitasapainoja voidaan mitata mm sylki- ja virtsatestein sekä valikoimassa on erilaisia variaatiota geenitesteistä. Käytettävissä on myös yhteistyökumppanini Puhdin kautta koko laaja normaalien laboratorioverikokeiden valikoima.

Method Putkisto Luonnollinen 3D kasvoklinikka

Kasvot ovat kuin ikkuna - niistä näkyy terveytesi, ikäsi, mielialasi ja persoonallisuutesi. Näiden harjoitteiden avulla voit parantaa kasvojen lihaksiston kuntoa ja samalla niska-hartiaseutu rentoutuu, kaksoisleuat ja turvotukset häviävät, ihon väri kirkastuu, kommunikointisi paranee. Lisäksi voit saada helpotusta päänsärkyyn, purentahäiriöihin ja poskiontelovaivoihin. Ja mikä parasta, samalla kaunistut

 

Method Putkisto tunnit sopivat aivan vasta-alkajille siinä kuin aktiivisesti kasvoharjoitteluun tottuneille. Jokainen tutustuu tuntien aikana omien kasvojensa lihaksiston toimintaan ja oppii rentouttamaan purulihaksiston ja uudelleen hermottamaan ilmelihaksiston.

Valittavana on sekä ryhmätunteja että yksilöohjausta.

Löydät lisätietoja Metohd Putkisto lajeista ja viikkotunneistani ohjaaja-sivultani https://www.methodputkisto.fi/tarjonta/ohjaaja-zaida-hämäläinen


Method Putkisto

Liike on lääke sanotaan. Jotta ravintoaineet kulkeutuvat suolistosta verenkierron kautta kaikkialle elimistöön ja kuona-aineet saadaan kulkeutumaan lymfaattisen järjestelmän kautta pois elimistöstä tarvitaan elimistöön myös liikettä. Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä joka huomioi nämä asiat ja pyrkii samalla hermottamaan lihaksiston uudestaan ja auttamaan kehon dynaamiseen ryhtiin jolloin voit ehkäistä myös tuki- ja liikuntaelinsairauksia. 


Method Putkisto tunnit sopivat aivan vasta-alkajille siinä kuin aktiivisesti kehotyöskentelyyn tottuneille. Jokainen tutustuu tuntien aikana oman kehonsa toimintaan ja oppii tunnistamaan kehon antamia signaaleja ja näin saat päivittäiseen arkeen työvälineitä jolla vähitellen parannat tasapainoa ja kehon hallintaa. Valittavana on sekä ryhmätunteja että yksilöohjausta.

Löydät lisätietoja Metohd Putkisto lajeista ja viikkotunneistani ohjaaja-sivultani https://www.methodputkisto.fi/tarjonta/ohjaaja-zaida-hämäläinen


Spine-metodi 

Tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöissä käytän työvälineenäni suomalaista Spine-metodi liike-analyysiä jolla kartoitetaan kehon liikkuvuutta ja saadaan selville ongelmakohdat josta harjoittelu kannattaa aloittaa. 

Varaa aika henkilökohtaiseelle ohjaustunnille
Miksi panostaa työhyvinvointiin? Yksi sairaspoissaolo-päivä maksaa työnantajalle vähintään 350€. Sairauspoissaolojen väheneminen on yritykselle merkittävä kustannussäästö. Palautumisen ja unen laadun paraneminen parantaa työssä tuottavuutta merkittävästi. Työhyvinvointi myös sitouttaa työntekijän paremmin työpaikkaan.


Ravintoluennot

Kuinka ruokavaliolla ja ravintoon liittyvillä valinnoilla voi vaikuttaa energiatasoihin, työssä jaksamiseen, palautumiseen ja vastustuskykyyn

Luentojen kesto sopimuksen mukaan 45 - 120 min. Puolen päivän ja koko päivän luentosetit myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.


Method Putkisto

Ryhtieroosio kuvaa huomaamatonta ryhdin rappioitumista. Sen oireet tunnistetaan selkäkipuina tai keskittymisen vaikeudesta. Method Putkisto lajit tarjoavat hyvät harjoitusohjelmat jolla saadaan stressi kuriin, palautuminen käyntiin, tuodaan ryhtiä, parempaa kehon hallintaa ja parempaa aivojen toimintaa.

Ohjaustunnin kesto sopimuksen mukaan 30 - 90 min. Puolen päivän ja koko päivän workshopit ovat myös mahdollisia TYHY ja TYKY-päivän ohjelmaksi. Voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.


Rentoutusvalmennus

Erittäin syvärentouttava, meditatiivinen harjoitus jossa keho ja mieli viedään rentoutuneeseen tilaan ja hermosto saadaan tasapainotettu pakene ja taistele - tilasta palauttavaan ja luovaan tilaan. Valmennuksen kesto sopimuksen mukaan 45-90 min

Pyydä tarjous [email protected]

Hypnoterapia, mitä se on?

Kaikki hypnoosi on itsehypnoosia; ihminen vie hypnoterapeutin avulla ohjatusti itsensä hypnoositilaan, joka on syvä rentoutuneisuuden tila. Hypnoosin onnistuminen vaatii luottamuksen hypnoterapeutin ja asiakkaan välillä. Pelko on suurin este hypnoosiin vaipumiselle.

Hypnoosi on syvän keskittymisen tila, jossa tietoinen mieli laitetaan hetkeksi syrjään, jotta päästään työskentelemään alitajunnan kautta.


Hypnoottinen tila, eli transsi, ei ole unta, ja asiakkaalla säilyy koko ajan kontrolli itsestään, toisin kuin unessa. Transsin voi keskeyttää halutessaan koska tahansa vain avaamalla silmänsä, jolloin virkistyy täysin.

Hypnoterapian tarkoitus on saada mielen osat balanssiin. 

Tietoinen mieli suunnittelee, järkeilee ja päättää asioista. Alitajunnassa sijaitsevat muistot, uskomukset, kokemukset, mielikuvitus ja tunteet. Sieltä kumpuaa myös sisäinen puhe, joka vaikuttaa ratkaisevasti tomintaamme, valintoihimme ja tunnetilaamme.


Jos tietoinen ja alitajuinen mieli ovat ristiriidassa, alitajunta voittaa lopulta aina. Hypnoosin avulla pystytään vaikuttamaan suoraan alitajuiseen mieleen, johon järjen kautta ei pääse käsiksi.

Hypnoosi on menetelmä, jossa alitajuinen ja tietoinen mieli saadaan tekemään yhteistyötä tavoitteen saavuttamiseksi.


Hypnoterapiasta voit saada apua mm

 • Painonhallinnassa

  • Stressin lievittämisessä
  • Tupakoinnin lopettamisessa
  • Univaikeuksissa
  • Ahdistuksessa ja lievässä masennuksessa
  • Paniikkihäiriössä
  • Esiintymisjännityksessä ja tentti tai pääsykoejännityksessä
  • Lentopelossa
  • Fobioissa
  • Kivun hallinnassa, esim. syöpähoitojen tukena
  • Haitallisten tapojen poistossa
  • Urheiluvalmennuksessa
  • Tavoitteiden saavuttamisessa

Olen suorittanut kliinisen hypnoterapian peruskurssin ja opiskelen parhaillaan diplomitason kliiniseksi hypnoterapeutiksi, joten hypnoosien ja rentoutusterapian hinnat ovat hinnaltaan edullisempia harjoitusasiakkaan hintoja.

Varaa aika