Evogenom-geenitestit

Miksi kannattaisi tehdä geenitesti?

Ihmisen terveys koostuu kolmesta osatekijästä: geeneistä, ympäristöstä ja sattumasta. Geenit kertovat osaltaan sen alttiuden ja perusteen joka meihin on perimän mukana tullut. Geenien osuus esimerkiksi sairausriskeissä on noin 30%. Ympäristötekijät pitävät sisällään kasvu- ja elinympäristön sekä mm ruokavalion. Ympäristötekijöiden osuus on myöskin noin 30%. Ja kolmantena oleva sattuma, joka määrittää kuinka nämä kaksi muuta tekijää toimii keskenään.

Geenitestillä saat tuon ensimmäisen 30% hallintaan. Saat tietoa onko sinulla esimerkiksi geneettinen alttius (eli mahdollisuus geneettisestä syystä tiettyyn ominaisuuteen tai riski sairauteen) johonkin ominaisuuteen. Osalla meistä on geneettinen alttius juosta maratoneja, eli kehon aineenvaihdunta ja lihassolut tukevat tätä pitkänmatkan ominaisuutta eikä kehon rasitu suorituksessa samalla tavoin kuin ihmisellä jolla tätä ominaisuutta ei ole. Vastaavasti geenit kertovat millainen unen tarve on, millainen on keholle optimaalinen ravitsemus, eli oletko heitä kenelle ketogeeninen-ruokavalio on luontainen vaihtoehto vai kaipaako elimistösi enemmän hitaita hiilihydraatteja. Testi kertoo myös mm elimistösi luontaisen tason yleisimpien vitamiinien, sekä kivennäis- ja hivenaineiden osalta. Näet vertaamalla geenitestin antamaa tasoa ja laboratorio-tuloksiasi kuuluuko tietyn ravintoaineen pitoisuuden olla kehossasi suositusten ala, keski vai ylätasolla. Geenitesti kertoo myös mm maksan entsyymien mutaatiot. Nämä mutaatiot määrittävät eri nautinto- ja lääkeaineiden poistumisen elimistöstä, tai sen poistuuko tietyt aineet lainkaan vai kertyvätkö ne elimistöösi. Geenitesti antaa myös tietoja persoonallisuudestasi, millainen on stressinsietokykysi tai millainen on addiktiotaipumuksesi.

Mitä teen geenitestin antamilla tiedoilla?

Kun tunnet oman geneettisen käyttöoppaasi, voit vaikuttaa ympäristötekijöillä siihen kuinka hyvin kehosi voi. Voit valita liikuntamuodot jotka tukevat elimistösi luontaista aineenvaihduntaa. Saat optimoitua unesi oman kehosi tarpeita vastaavaksi, ja löydät itsellesi optimaalisen ruokailurytmin sekä hiilari-proteiini-rasva tasapainon. Oman geneettisen karttasi tuntiessasi tiedät myös mahdolliset riskipaikat ja voit ennaltaehkäistä oikeilla valinnoilla mahdolliset haitat. Enää ei tarvitse vedota siihen että olet syntymässäsi saanut ”huonot geenit”, jotka automaattisesti tuomitsisivat esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien puhkeamiseen, vaan kun tiedät riskit, voit tehdä valintoja jolla geenien aktivoitumista voi säädellä. Esimerkiksi reuma on tällainen autoimmuunisairaus, jonka kohdalla sairauden puhkeaminen riippuu täysin siitä miten geenejä aktivoidaan tai sammutetaan ruokavaliolla. Näin voidaan vaikuttaa jossain määrin myös siihen sattuman osuuteen.

Geenitestien hinnat:

Evogenom Sport geenitesti (normaalihinta 590€), nyt koodilla HOSWSPORT 250€. Voit itse tilata geenitestin suoraan Evogenomin verkkokaupasta käyttäen koodia. Saat Evogenomilta postitse testipakkauksen joka sisältää ohjeet, kuinka toimitat sylkinäytteen laboratoriolle. Saat geenitestin raportin ja raakadatan suoraan kotiin salasanasuojatulla muistitikulla toimitettuna. Tästä voit tutustua malliraporttiin.

Mikäli haluat apua raportin tulkintaan tai ruokavalio/elintapamuutoksiin voit varata raportin saavuttua konsultaatioajan (90€).

Valittavissasi on myös neljä erilaista palvelupakettia jotka kaikki pitävät sisällään Evogenom Sport raportin sekä raakadatan:

Evogenom Sport pro-paketti 335€, joka pitää sisällään omatoimisen näytteenoton ja  konsultaatiotapaamisen (90€) tulosten saavuttua. (Arvo 680 €)

Evogenom Sport pro Bronze-paketti 550€, joka pitää sisällään näytteenoton (35€) sovittuna ajankohtana, konsultaatiotapaamisen (90€) tulosten saavuttua sekä 5 seurantapuhelua/skypeä (á 50€) kuukauden välein, joilla seurataan elämänmuutoksen etenemistä.(Arvo 865 €)

Evogenom Sport pro Silver-paketti 570€, joka pitää sisällään näytteenoton (35€) sovittuna ajankohtana, konsultaatiotapaamisen (90€) tulosten saavuttua sekä räätälöidyn ruokavalion (210€). (Arvo 925€)

Evogenom Sport pro Gold-paketti 750€, joka pitää sisällään näytteenoton sovittuna ajankohtana, konsultaatiotapaamisen tulosten saavuttua, räätälöidyn ruokavalion sekä 5 seurantapuhelua/skypeä kuukauden välein, joilla seurataan elämänmuutoksen etenemistä. (Arvo 1175€)

Tilatessasi geenitestin voit lisätä raporttiin myös tarkemmin kohdennettua tietoa terveysriskeistäsi. Yksittäisiä terveysriskikartoituksia ei voi tilata ilman perusraporttia. Tällä hetkellä voit tilata arvion seuraavista riskeistä:

  • Alzheimerin tauti
  • Astma
  • Diabetes
  • Eturauhassyöpä
  • Keliakia
  • Munasarjasyöpä
  • Reuma ja nivelrikko
  • Rintasyöpä
  • Verenpainetauti

Riskiarviot kustantavat 20€/kpl ja ne maksetaan käteisellä tai kortilla näyttenoton yhteydessä.

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi, oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close