Evogenom-geenitestit

Miksi kannattaisi tehdä geenitesti?

Ihmisen terveys koostuu kolmesta osatekijästä: geeneistä, ympäristöstä ja sattumasta. Geenit kertovat osaltaan sen alttiuden ja perusteen joka meihin on perimän mukana tullut. Geenien osuus esimerkiksi sairausriskeissä on noin 30%. Ympäristötekijät pitävät sisällään kasvu- ja elinympäristön sekä mm ruokavalion. Ympäristötekijöiden osuus on myöskin noin 30%. Ja kolmantena oleva sattuma, joka määrittää kuinka nämä kaksi muuta tekijää toimii keskenään.

Geenitestillä saat tuon ensimmäisen 30% hallintaan. Saat tietoa onko sinulla esimerkiksi geneettinen alttius (eli mahdollisuus geneettisestä syystä tiettyyn ominaisuuteen tai riski sairauteen) johonkin ominaisuuteen. Osalla meistä on geneettinen alttius juosta maratoneja, eli kehon aineenvaihdunta ja lihassolut tukevat tätä pitkänmatkan ominaisuutta eikä kehon rasitu suorituksessa samalla tavoin kuin ihmisellä jolla tätä ominaisuutta ei ole. Vastaavasti geenit kertovat millainen unen tarve on, millainen on keholle optimaalinen ravitsemus, eli oletko heitä kenelle ketogeeninen-ruokavalio on luontainen vaihtoehto vai kaipaako elimistösi enemmän hitaita hiilihydraatteja. Testi kertoo myös mm elimistösi luontaisen tason yleisimpien vitamiinien, sekä kivennäis- ja hivenaineiden osalta. Näet vertaamalla geenitestin antamaa tasoa ja laboratorio-tuloksiasi kuuluuko tietyn ravintoaineen pitoisuuden olla kehossasi suositusten ala, keski vai ylätasolla. Geenitesti kertoo myös mm maksan entsyymien mutaatiot. Nämä mutaatiot määrittävät eri nautinto- ja lääkeaineiden poistumisen elimistöstä, tai sen poistuuko tietyt aineet lainkaan vai kertyvätkö ne elimistöösi. Geenitesti antaa myös tietoja persoonallisuudestasi, millainen on stressinsietokykysi tai millainen on addiktiotaipumuksesi.

Mitä teen geenitestin antamilla tiedoilla?

Kun tunnet oman geneettisen käyttöoppaasi, voit vaikuttaa ympäristötekijöillä siihen kuinka hyvin kehosi voi. Voit valita liikuntamuodot jotka tukevat elimistösi luontaista aineenvaihduntaa. Saat optimoitua unesi oman kehosi tarpeita vastaavaksi, ja löydät itsellesi optimaalisen ruokailurytmin sekä hiilari-proteiini-rasva tasapainon. Oman geneettisen karttasi tuntiessasi tiedät myös mahdolliset riskipaikat ja voit ennaltaehkäistä oikeilla valinnoilla mahdolliset haitat. Enää ei tarvitse vedota siihen että olet syntymässäsi saanut ”huonot geenit”, jotka automaattisesti tuomitsisivat esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien puhkeamiseen, vaan kun tiedät riskit, voit tehdä valintoja jolla geenien aktivoitumista voi säädellä. Esimerkiksi reuma on tällainen autoimmuunisairaus, jonka kohdalla sairauden puhkeaminen riippuu täysin siitä miten geenejä aktivoidaan tai sammutetaan ruokavaliolla. Näin voidaan vaikuttaa jossain määrin myös siihen sattuman osuuteen.

Geenitestien hinnat:

Evogenom Sport geenitesti (normaalihinta 590€), saat nyt Hyvinvoinnin Alkemian verkkokaupasta hintaan 250€. Saat postitse testipakkauksen ja ohjeet, kuinka toimitat sylkinäytteen laboratoriolle. Saat geenitestin raportin ja raakadatan suoraan sähköpostiisi. Tästä voit tutustua malliraporttiin.

Mikäli haluat apua raportin tulkintaan tai ruokavalio/elintapamuutoksiin voit varata raportin saavuttua konsultaatioajan (90€).

Tilatessasi geenitestin voit lisätä raporttiin myös tarkemmin kohdennettua tietoa terveysriskeistäsi. Yksittäisiä terveysriskikartoituksia ei voi tilata ilman perusraporttia. Tällä hetkellä voit tilata arvion seuraavista riskeistä:

  • Alzheimerin tauti
  • Astma
  • Diabetes
  • Eturauhassyöpä
  • Keliakia
  • Munasarjasyöpä
  • Reuma ja nivelrikko
  • Rintasyöpä
  • Verenpainetauti

Riskiarviot kustantavat 20€/kpl.

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi, oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.