Hyvinvoinnin alkemia-elämäntapaohjelma

Hyvinvoinnin Alkemian elämäntapaohjelma on ravintoneuvontapaketti joka auttaa ”nollaamaan” elimistön virheasetukset, vähentää elimistön hiljaista tulehdusta ja poistaa kehon säästöliekkitilasta*.

Hyvinvonnin Alkemian pohjana on funktionaalisen lääketieteen käyttämä AIP-ruokavalio (auto-immune protocol). Valmennuksen ensimmäisessä vaiheessa ruokavaliosta eliminoidaan kaikki yleisesti tulehdusaltistavat ruoka-aineet, kuten kaikki viljatuotteet, maitotuotteet, pähkinät, siemenet (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), linssit, pavut ja koisokasvit. Pääasiallisena ruoka-aineena ovat eläinproteiini, kasvikset (vihannekset ja juurekset sekä kohtuullisessa määrin marjat ja vähäisissä määrin hedelmät) sekä laadukkaat kasviöjyt. Lisäksi ohjelman alkuvaiheen aikana varmistetaan kehon riittävä mikro- ja makroravinteiden saanti laadukkaiden ravintolisien avulla.

Hyvinvoinnin Alkemian valmennus on nelivaiheinen ja sen kokonaiskesto on 6-12 kk. Ensimmäisessä vaiheessa varmistetaan riittävä ravinteiden saanti ja laskeudutaan pehmeästi AIP-ruokavalioon. Henkilökohtainen valmentajasi tekee kanssasi suunnitelman kuinka ohjelma kanssasi käynnistyy ja kartoittaa elimistön tarpeet ravinteiden suhteen. Ensimmäinen vaihe kestää henkilöstä riippuen parista viikosta muutamaan kuukauteen. Toinen vaihe on 28 päivän kestoinen puhdistus-vaihe, jolloin ruokavalio noudattaa tiukasti AIP-ruokavalion protokollaa. Kolmannessa vaiheessa ruokavalioon palautetaan rotaatiomuodossa (eli ruoka-aineita syödään vain joka 3-4 päivä) ruoka-aineita jotka ovat AIP-vaiheessa kiellettyjä. Kolmas vaihe kestää noin 90 vuorokautta.Neljäs vaihe on niinsanottu lifestyle-vaihe, eli sitä on turvallista ja suotavaa noudattaa loppuelämä. Tämä ei tarkoita sitä etteikö itselleen saisi sallia herkkuhetkiä, kunhan herkuttelu tapahtuu kohtuudella.

Hyvinvoinnin Alkemian valmennuksen voi tehdä kuka tahansa, joka on kiinnostunut omasta terveydestään. On sitten tarkoituksenasi puhdistaa kehosi kuonasta, lisätä energiaa ja voimia, tavoittaa ihannepainosi (laskien tai nosten painoa) tai tasata hormonien toimintaa.

Hyvinvoinnin Alkemian valmennus on helppoa, yksinkertaista ja mukavaa toteuttaa. Saat henkilökohtaisen tukihenkilön joka ohjaa sinut askel askeleelta kolmen ensimmäisen vaiheen läpi. Lisäksi käytössäsi on Facebookin tukiryhmä (tulevaisuudessa erillinen nettisivu), josta saat ruokaohjeita, vinkkejä arjen helpottamiseen ja innostusta yhteisestä elämänmuutoksesta.

Hyvinvoinnin Alkemian valmennuksessa ei olla nälissään, ei syödä laihdutusvalmisteita eikä kyseessä ole pikadieetti tai lyhytaikainen ruokavalio, vaan kokonaisvaltainen elämänmuutos kohti terveempää elämää.

Haluatko ottaa vastuun omasta terveydestäsi ja voida mahdollisimman hyvin? Jätä yhteystietosi sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella ja valmentaja ottaa sinuun yhteyden sopivan ohjelman räätälöimiseksi. Lisätietoa ravintoneuvonnasta yleisemmin löydät ravintoneuvonta-sivulta.

 


*Säästöliekki on tila, jossa aineenvaihdunta on hidastunut ja lihasmassaa menetetty. Väsymys nostaa kynnystä lähteä liikkumaan, paino nousee, mieli on maassa eikä seksikään suju. Tila on noidankehä, joka suurentaa elintapasairauksien riskiä ja heikentää elämänlaatua.