Hengitä!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni.

Kun näin vuoden vaihteen jälkeen useimmilla on mielessä uusi kevyempi elämä, nostan esiin muutamia yksinkertaisia asioita joilla vointi paranee ja toivottavasti ne kilotkin karisee.

Painonhallinnan ensimmäinen sääntö: Hengitä!

Ensimmäinen asia on varsin oleellinen meille jokaiselle. Silti se on asia joka monelta jää huomiotta ja saa hoitua aivan omalla painollaan, eli hengittäminen. Meidän elämämme lasketaan alkavan ensimmäisestä hengenvedosta ja päättyvän siihen viimeiseen. Silti monet meistä mennä porskuttavat elämänsä miettimättä lainkaan mikä tarkoitus hengityksellä oikeasti onkaan.

Joulukuussa British Medical Journalissa julkaistu artikkeli kuitenkin nostaa hengittämisestä esiin yhden varsin oleellisen asian: Kun kehostamme poistuu 10 kiloa varastoitunutta rasvaa, poistuu 84% siitä hiilidioksidina ja 16% vetenä. Joten, jos haluat pudottaa painoa tehokkaasti, kannattaa muistuttaa itseään myös hengittämään, eikä vain vahtimaan suupaloja. Tämä tutkimus omalta osaltaan selittää myös sen miksi kehoomme varastoituu helpoiten rasvaa hiilihydraateista (hiilihydraattien empiirinen kaava on Cm(H2O)n.) sillä hiilihydraatti on se helpoin energianlähde ruokavaliossamme, ja näinollen myös helpoiten varastoitavissa. Ja jotta rasvaksi varastoitu hiilihydraatti poltetaan energiana, tarvitaan  taas happea). Joten ensimmäinen sääntö painon hallinnassa siis on: Hengitä!

Tehostaaksesi hapen saantia voit valita liikunnan tai huolehtia ravintolisillä että kehosi on sillä mallilla että veresi kuljettaa riittävästi happea. Kaikkein parhaan tuloksen saat toki yhdistämällä sekä liikunnan että elimistön parhaan hapenkuljetuskapasiteetin. Itse suosin hapen kuljetuksessa ”Ferrarijuomaani”joka sisältää merileväjauheesta uuttamalla eristetyn ravinteidensiirtokonseptin, jonka molekyylirakenne on samanlainen kuin veren hemoglobiinilla ja jonka on todettu tieteellisissä tutkimuksissa lisäävän elimistön hapenkuljetuskykyä jopa 30%.

Hengittämisellä on myös stressiä hillitsevä vaikutus. Ja jo kolme syvää, koko keuhkot täyttävää, hengitystä poistaa jännityksen. JA jos mietimme mistä puut ovat massansa hankkineet, sanoisin että: Hengitä hyvä ihminen, hengitä! Ettet muutu puuksi!

2 vastausta artikkeliin “Hengitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close