Matkalla ravintoterapeutiksi

Kuten olen joskus ennenkin tainnut mainita, lapsuudessa yksi suosikkileikkini oli leikkiä parantajaa. Keräsin metsästä ja pelloilta kasveja joita käytin sitten ”lääkitsemiseen”. Joidenkin tehon tiesin aivan oikeasti, esimerkiksi ratamon kyvyn tyrehdyttää verenvuoto ja pajun kuoren teho särkylääkkeenä. Valtaosa ”yrteistä” oli kuitenkin vain osa leikkiä ja mukaan kerääntyi milloin oravan irroittamia kävyn suomuja, milloin tietyllä tavalla kiertynyttä heinää.

Varttuessa nuo leikit jäivät, samoin ajatus parantamisesta. Kunnes jossain vaiheessa kaipaus hyvinvointiin heräsi ja polkuni lähti kulkemaan askel kerrallaan kohti omaa ja muiden hyvinvointia.

Nyt olen ottanut uuden askeleen kohti tuota lapsuuden unelma-ammattia. Olen aloittanut opiskelun Terveysopisto Saluksessa, tähtäimessä valmistua ravintoterapeutiksi.

Jatkossa jaan tässä blogissa koulutuksen edetessä mieleen nousevia ajatuksia ja pohdintoja terveydestä ja hyvinvoinnista, sekä jaan vinkkejä ja ohjeita kuinka voit yksinkertaisesti tehdä omasta elämästäsi parempaa. Edelleen voit varata ajan henkilökohtaiseen konsultaatioon, on kyse sitten arkisen hyvinvoinnin tai painonhallinnan tavoitteiden asettamisesta tai jatkossa myös selkeämmin sairauksien tukemisesta ja  hoitamisesta siltä osin kuin se ravitsemuksellisesti vain on mahdollista. Siihen asti, kunnes oma pätevyyteni riittää terapeutin töihin, taustatukena ovat ammattilaiset yhteistyökumppanini ja menttorini.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että aina on helpompi ja parempi ennaltaehkäistä sairauksia fiksuilla valinnoilla kuin yrittää löytää ratkaisuja ongelmien jo ilmaannuttua. Eli mielummin ota yhteys vaikkei mitään ongelmia vielä edes olisikaan, ja jos on, käänny puoleeni jo ennen kuin ongelmat ovat kasvaneet elämää vakavasti häiritseväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.